Terkini Di Sukan Sri Aman

Thursday, November 15, 2007

Kategori sepak takraw

Kategori sepak takraw

Program Pembangunan Sepak Takraw (PPST) SRI AMAN.

Seramai 31 orang peserta telah menyertai Program Pembangunan Sepak Takrawdi bawah anjuran Jabatan Belia dan Sukan Negeri SARAWAK.Bertempat di SMK SRI AMAN . Program tersebut merangkumi undang-undang permainan, sains sukan, latihan kemahiran khusus dan pegangan leda perbincangan. Program tersebut akan sentiasa diadakan tiap-tiap tahun untuk mencari bakat-bakat baru untuk menjadi pelapis di masa

akan datang.Antara sekolah yang terlibat ialah SMK SRI AMAN,SMK LUBOK ANTU,SMK SIMANGGANG,SMK ENGKELILI&SMK MELUGU..Objektif utama program tersebut ialah mencari & mencungkil bakat-bakat baru yang terpendam.

Kejohanan Sepak Takraw anjuran Unit SABERKAS DAERAH SRI AMAN.

Unit SABERKAS, SRIA AMAN mengadakan Pertandingan Sepak Takraw di Mini Stadium Daerah tersebut.

Kejohanan tersebut terbahagi kepada tiga kategori iaitu novis, terbuka dan veteran. Kategori novis terbuka kepada pasukan yang ingin turut serta dan mana-mana pemain yang mewakili negeri anjuran Persatuan Sepak Takraw Malaysia, Sukma, Maksak, Bahagian dan Jabatan pada kejohanan Piala Sarawak tidak dibenarkan menyertai pertandingan. Kategori terbuka tidak mengenakan syarat manakala kategori veteran hanya terbuka kepada penduduk Bandar Sri Aman yang berusia 45 tahun ke atas.

Futsal Sri Aman Cungkil Bakat Baru

Futsal Sri Aman Cungkil Bakat Baru

Encik Abdul Rahman Shebli (wakil Residen Sri Aman) melakukan sepak mula sebagai pembuka tirai pertandingan
Pertandingan Futsal Bahagian Sri Aman 2004 yang diadakan di Stadium Mini Sri Aman bermula 21 hingga 30 Jun lalu dianggap berjaya mencungkil bakat-bakat baru di kalangan belia di bahagian ini. Bakat dan semangat berpasukan yang tinggi telah membawa pasukan Pejabat Daerah Sri Aman (D’ Off) muncul juara bagi pasukan lelaki dan pasukan Perkumpulan Wanita Sri Aman (Flower Horn) juara bagi pasukan wanita.

Beberapa pemain lelaki yang berbakat dalam pertandingan kali ini telah dipilih untuk mewakili Sri Aman ke Pertandingan Futsal Peringkat Bahagian 2004 yang diadakan di Bintulu bermula 7 hingga 10 Julai lalu. Begitu juga dengan para pemain wanita yang kemudiannya dipilih untuk mewakili Sri Aman ke Pertandingan Bola Sepak Wanita Peringkat Bahagian 2004, di Bintulu juga pada masa yang sama.

Pertandingan itu adalah sempena pelancaran Bulan Sukan Negara Peringkat Negeri Sarawak yang berpusat di Bintulu. Pertandingan Futsal Bahagian Sri Aman 2004 yang julung kalinya diadakan pada tahun ini merupakan anjuran Majlis Sukan Bahagian dengan kerjasama Kementerian Pembangunan Urbanisasi dan Sosial (KPSU) Sri Aman.

Sebanyak 35 buah pasukan telah menyertai pertandingan itu yang terbahagi kepada lapan kumpulan. Daripada bilangan itu, tiga merupakan pasukan wanita yang dimasukkan dalam satu kumpulan.

Sambutan Hari Jadi TYT Di Sri Aman

Yang Di-Pertua Negeri, Tun Datuk Patinggi Abang Haji Mohammad Salahuddin disambut oleh YB Dato Sri Haji Adenan Satem sebaik sahaja tiba di Kompleks Sukan Sri Aman
Sambutan Hari Jadi Ke-81 Yang Di-Pertua Negeri, Tun Datuk Patinggi Abang Haji Muhammad Salahuddin pada tahun ini yang berpusat di Sri Aman disambut meriah bermula pada 13 hingga 14 September lalu.

Sepanjang dua hari itu, pelbagai aturcara diadakan dan acara permulaannya ialah perlawanan akhir bola sepak piala Yayasan Sarawak di komplek sukan Sri Aman pada jam 3 petang. Pelawanan pada petang, 13 September itu turut disaksikan oleh Tun Salahuddin dan Timbalan Ketua Menteri, Tan Sri Datuk Amar Alfred Jabu.

Manakala, pada sebelah malamnya majlis kesyukuran sempena Hari Jadi Yang Di-Pertua Negeri diadakan di Masjid Besar Sri Aman yang turut dihadiri Ketua Menteri, Datuk Patinggi Tan Sri (Dr.) Haji Abdul Taib Mahmud.

Turut diadakan ialah persembahan kebudayaan oleh Yayasan Kebudayaan Melayu diadakan di padang Kementerian Pembangunan Sosial dan Urbanisasi.
Para tetamu kehormat menunggu ketibaan Yang Di-Pertua Negeri
Pada 14 September, Yang Di-Pertua Negeri dan Toh Puan Datin

Patinggi Hajah Norkiah dan tetamu kehormat lain menyaksikan perbarisan dan rapat raksasa di komplek sukan Sri Aman.

Perbarisan itu dihadiri lebih 50 kontinjen dari pelbagai agensi kerajaan dan swasta, badan beruniform, pelajar dan persatuan di Sri Aman. Sebaik sahaja selepas upacara itu, Yang Di-Pertua Negeri beredar ke Dewan Suarah untuk menghadiri penyerahan pelbagai pingat kepada 50 penerima.

Toh Puan Norkiah menyaksikan perlawanan bola sepak wanita di komplek sukan sebelum menjadi tetamu di Garden Tea Party.

Suasana di Kompleks Sukan Sri Aman pada hari perbarisan dan rapat raksaksa sempena Hari Jadi Yang Di-Pertua NegeriPada sebelah malamnya pula, Yang Di-Pertua Negeri dan isteri menghadiri jamuan makan malam di Dewan Suarah.

Aktiviti lain ialah pameran dua hari mengenai "Katakan Tidak kepada Jenayah" (Say No To Crime) oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan pameran pembangunan di Mini Stadium.

Kategori sukaneka Sri Aman

SABERKAS Daerah Sri Aman bersama-sama dengan penduduk Kampung Hilir telah menganjurkan Sukaneka bertempat di kompleks Padang Sukan (KPSU) SRI AMAN . Pelbagai acara sukaneka diadakan, antaranya menyumpit, memancing, tarik tali dan juga acara berkaitan dengan kanak-kanak.

SABERKAS Daerah Sri Aman bersama-sama dengan penduduk Kampung Hilir telah menganjurkan Sukaneka bertempat di kompleks Padang Sukan (KPSU) SRI AMAN . Pelbagai acara sukaneka diadakan, antaranya menyumpit, memancing, tarik tali dan juga acara berkaitan dengan kanak-kanak.

about us

are_piece33

Peribadi….
Berumur 18 tahun,berasal dari Sri Aman,Sarawak.Sekarang berlajar di Pusat Giat Mara Sri Aman.Mengambil jurusan Pembantu Juruteknik Sistam Komputer.

Pendidikan….
Pernah belajar di SK Abg Aing Sri Aman dan SMK Simanggang.

Minat….
Saya seorang yang meminati anime,online game,console game,computer game dan computer samada software dan juga hardware.Saya juga suka melukis,mandengar muzik,membaca komik,bermain bola,futsal,bersilat dan badminton.saya juga pernah mengikuti pertandingan futsaldalam kejohanan piala merdeka,piala pesta benak dan lain-lain lagi.

Masa lapang suka….
Suka dengar muzik,main bola,baca komik,main game online

Sumber inspirasi….
Ronaldinho(sebab pandai main bola,banyak skill,berbakat,lucudan suka senyum)
d.beckham(sebab stail,ensem,tendangan yang cantik)
(kalau aku jadi diorang kan best hehehehe…….)

Suka masuk laman web….
eSnips.com(download lagu),google(cari apa yang terlintas di fikiran),you tube.com(tengok apa-apa saja)bangbus.

hubungi aku di….
Are_piece33@yahoo.com

@Re-fIq

Aku berumur 20 tahun,berasal dari semenanjung&menetap di sri aman,Sarawak..kinek towk aku blaja dekat pusat giat mara sri aman,Sarawak Kursus Pembantu Juruteknik Sistem Komputer..Dolok aku sekolah di SK BAKONG,SRI AMAN..& sekolah Menengah kat SMK SRI AMAN,Sarawak...

Hobi aku ialah melepak waktu lapang bukan nya melepak yang x tentu pasal,lepak yang berfaedah..hahahahahaha...aku juak suka main game,snoker,tidur,tolong mak ngan ayah mlh krj,pegi swiming pool,dengar lagu & apa-apa jak yang aku polah waktu lapang..

Sukan yang aku minat ialah sepak takraw,aku pernah wakil bahagian sri aman waktu sek menengah dolok..kinek towk pun aku masih aktif main sepak takraw..aku juak pernah mengikuti program pembangunan sepak takraw (PPST) anjuran Jabatan Belia & Sukan Negeri Sarawak..kadang2 aku main bola & main futsal...

Sumber inspirasi aku ialah ayah aku...Nya banyak berik dorongan ngan aku x kira masa & tempat...Aku cukup kagum ngan cara2 nya mendisipiln aku dari kecik sampey besar...Mun lah aku x dengar kata nya dari dolok,mungkin aku x akan jadi mcm kinek tok...Yalah aku nak pesan ngan kitak org semua iboh lawan kat org tua,.ikot jak pa yang cdak nya suruh k...mun org tua ngaja curi jngn ikot k...ikot yang bagus jak coz org tua lebih tauk gik hal2 kat muka bumi tuk...

Okey lah aku rasa tuk jak yang aku dapat kongsi ngan kitak org semua...jumpa di lain lembaran k...bye22222222222222222
ASSALAMMUALAIKUM.............
WAsSalam

Mun nak tauk lebih lanjut layari
FiqarNie@gmail.com

AzLaRnZ......

sameKom...Nama PewNuh aKu sHahRUL AzlaN...uhAng NungAh Aku lArnZ Ja...AsAl dAri Sri AMaN SaRaWAk..UmO Ku bAru Ja 18 TAhun Ku gK kurSus kAt gIatmAra Sri AMaN..PEMBANTU JURUTEKNIK SISTEM KOMPUTER..UjuNG tAhUn 2007 tK TaMAt LaH kUrSUs ku Ya..Ku SkolAh rendAh di SRB CHUNG HWA SRI AMAN..SkoLAH MenEngAh di SMK SRI AMAN..

HobI aKu..Ku salu MaiN futSal..seNAm aEroBik jwAk KdAnG² jA laH..joGgIng...Tp ku Salu Gk maIn sNoker..lEpAk adA laH Jwak..Uhang BujaNG Ni x LEpaK nAk??tP Ku LEpak BiasA² jaK..x Da mlaH kEja JAik..

Sukan KegEmaRan ku IAlh fUTsal...Ku Minat Glak mAin fuTsal..adA jwak lah Sukan lAin yaNg Ku mInaT..CntH..BadMinton...BolA kEranJAng..ya lAh antArA suKAn yAng ku minAT JWak...

sUmBer INpIrAsi Ku BnYk lah..bAgi Ku sMua uhAng bAik bAh..Cuma SifAt nYA MpuN yAng nYurUh Nya Jd Jaik..Ya KitA X Dpat NAk hAlANg nyA dari mLAh kEjahAtAn..KiTa cUma BoleH mEneGUr Jak..Nya BRani MlAh..BrAni lAh nyA nAnGgUng DosA Ya NaK??

Ok lAh mEMber²..Ku cHow lOk..Lak KitA semBaNG² Gk Di laiN hArI..WasSalAm...

Mok KEtErAngAn LAnjuT HubUNGi 0138355786 oR eMaIL brother.notty@gmail.com
selamat datang

selamat datang ke sri aman